
PENNE
MET KIPPENGEHAKT EN TOMAAT
__________


INGREDIËNTEN
- 500 g penne
- 400 g kippengehakt
- 330 ml tomatensaus
- 1 teentje look (gesnipperd)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 150 ml witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie BORETTI
- een snuifje zout, zwarte peper uit de molen
- 15 kerstomaten (Hoogstraten),
- 50 g oude kaas in krullen
- een handvol verse basilicum
BEREIDING
Fruit sjalot en oregano aan in 2 eetlepels olijfolie.Voeg gehakt toe bij de gesnipperde sjalot en bak al roerend.
Voeg de tomatensaus en de witte wijn toe en laat reduceren tot 2/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Kruid met peper en zout.
Kook de penne in licht gezouten water al dente.
Voeg 2 eetlepels van het kookvocht bij het gehakt.
Giet de pasta af en voeg bij het gehakt.
Haal de penne door de tomatensaus. Laat 1 minuut inwerken.
Werk af met de krullen oude kaas, de kerstomaten en de basilicum.